Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/webvol15/an/435kkq54sqmo1al/plat20.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2427
Stålplåt – Venligbolig plus | PLÅT20

STÅLPLÅT

VENLIGBOLIG PLUS

Material

Färgbelagd stålplåt med

Information

Venligbolig  Plus är ett nytt danskt, hyllat koncept med billiga lägenheter, mitt i staden.

Venligbolig Plus började som en aktivistisk idé som skulle göra det möjligt för danskar att bjuda in flyktingar i stadens vardag. Nu har Venligbolig byggts i Fredriksberg, en dansk kommun nära Köpenhamn. Det består av kompakta bostäder, ”Mico-Living” där smarta materialval och moduluppbyggnad gör det möjligt för studenter och flyktingar att bo för 2 500 kronor (1500-2000 kr under marknadspris) mitt i staden. Syftet med projektet är att stödja integration, vänskap och demokratisk utveckling.

Venligbolig Plus i Fredriksberg består av tre kvarter som har totalt 37 lägenheter (33 m2 vardera). Här bor två personer tillsammans i en delad lägenhet där varje boende har sitt eget privata rum och kök och toalett delas med den andra personen i lägenheten. Anslutet till lägenheterna i de tre olika blocken är ett gemensamt rum och tvättstuga och ett gemensamt tak på övervåningen.

TALARE Sara Nardi, We Do Democracy
PROJEKT Venligbolig plus, Danmark
SLUTFÖRT 2019
ARKITEKTBYONV Architects/We Do Democracy